Interaktywna wizualizacja przedwojennego Szczecina - pomysł

Projekt wirtualnego odtworzenia przedwojennego Szczecina.
Awatar użytkownika
greg29
Posty: 267
Rejestracja: 17 cze 2008, o 11:57
Lokalizacja: Hökendorf

Postautor: greg29 » 18 sie 2008, o 14:40

Konigsplatz prawie ukończony od strony Odry i Kaskady do zrobienia pozostała jeszcze druga strona i drobiazgi jak latarnie itp :D
Cały czas męcze się z pomnikiem więc na razie go nie ma na postumencie :cry:
Załączniki
Kopia Screen.JPG
Sepia ;) i lekki blur załączony
Awatar użytkownika
Tasza
Posty: 346
Rejestracja: 7 lut 2007, o 22:18
Lokalizacja: Stettin-Grabow

Postautor: Tasza » 18 sie 2008, o 14:45

wow :!:
wrażenie warte pracy -
powodzenia :)
Awatar użytkownika
Busol
Admin
Posty: 9615
Rejestracja: 21 kwie 2004, o 01:42
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Postautor: Busol » 18 sie 2008, o 14:45

niezle....
a to sie rusza ? mozesz jakis filmik pokazac ?
Zapraszam na TrocheInaczej.pl.
"Niemcy kiedyś byli źli, a teraz są dobrzy. Ktoś mi tak opowiadał". Franek Bis.
Awatar użytkownika
greg29
Posty: 267
Rejestracja: 17 cze 2008, o 11:57
Lokalizacja: Hökendorf

Postautor: greg29 » 18 sie 2008, o 15:25

Teoretycznie mój program pozwala na animację ale ja jeszcze nie umiem :D
Aby się ruszało ( samochody i tramwaje) to potrzebny jest programista
ale jakiś filmik pokazujący scenerię mogę skombinować jak całość placu będzie gotowa :D
Awatar użytkownika
Piotrek
Posty: 1701
Rejestracja: 11 lip 2004, o 16:28
Lokalizacja: Szczecin

Postautor: Piotrek » 18 sie 2008, o 19:02

Jestem pod wrażeniem.
Życzę wytrwałości i powodzenia.
Awatar użytkownika
Busol
Admin
Posty: 9615
Rejestracja: 21 kwie 2004, o 01:42
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Postautor: Busol » 18 sie 2008, o 20:25

greg29 pisze:Teoretycznie mój program pozwala na animację ale ja jeszcze nie umiem :D
Aby się ruszało ( samochody i tramwaje) to potrzebny jest programista
ale jakiś filmik pokazujący scenerię mogę skombinować jak całość placu będzie gotowa :D
nie nie.. chodzi mi o to czy na ten obrazek mozesz patrzec z roznych stron przesuwając kamere np za pomoca myszki ?
Zapraszam na TrocheInaczej.pl.
"Niemcy kiedyś byli źli, a teraz są dobrzy. Ktoś mi tak opowiadał". Franek Bis.
Awatar użytkownika
greg29
Posty: 267
Rejestracja: 17 cze 2008, o 11:57
Lokalizacja: Hökendorf

Postautor: greg29 » 18 sie 2008, o 20:32

Oczywiście i działa to wszystko w darmowym programie który każdy może sobie ściągnąć za free.
Awatar użytkownika
Busol
Admin
Posty: 9615
Rejestracja: 21 kwie 2004, o 01:42
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Postautor: Busol » 18 sie 2008, o 21:00

no to jak juz bedziecie chcieli sie czyms podzielic (oczywiscie jak bedziecie mieli ochote) to chetnie sam zobacze i mozemy zaprezentowac innym.

Swoją droga zastanawiam sie czy jakies informacje w mediach ze cos takiego powstaje nie sprawilyby ze wlaczyloby sie w to wiecej osob ?

a moze za wczesnie...

zresztą i tak Krasiu filuje pewnie gdzies na forum :)
Zapraszam na TrocheInaczej.pl.
"Niemcy kiedyś byli źli, a teraz są dobrzy. Ktoś mi tak opowiadał". Franek Bis.
Awatar użytkownika
Bachinstitut
Expert
Posty: 11255
Rejestracja: 22 cze 2004, o 17:54

Postautor: Bachinstitut » 18 sie 2008, o 21:03

Sądzę, że "no"!
:lol:
Erich-Falkenwaldergesellschaft
Awatar użytkownika
greg29
Posty: 267
Rejestracja: 17 cze 2008, o 11:57
Lokalizacja: Hökendorf

Postautor: greg29 » 18 sie 2008, o 21:09

Na media jeszcze za wcześnie :wink: jak będzie więcej i ładniej to dam ci znać :) a na razie planuję przesiadkę na bardziej profesjonalny program

Kto to jest Krasiu? Grafik ? Programista ?
Awatar użytkownika
Busol
Admin
Posty: 9615
Rejestracja: 21 kwie 2004, o 01:42
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Postautor: Busol » 18 sie 2008, o 21:13

Busol zagadka nr 999:

greg29 pisze:Kto to jest Krasiu? Grafik ? Programista ?


Pudło


:)
Zapraszam na TrocheInaczej.pl.
"Niemcy kiedyś byli źli, a teraz są dobrzy. Ktoś mi tak opowiadał". Franek Bis.
Awatar użytkownika
greg29
Posty: 267
Rejestracja: 17 cze 2008, o 11:57
Lokalizacja: Hökendorf

Postautor: greg29 » 18 sie 2008, o 21:22

Nie wiem???
Ale artykułów kilka napisał :D
Leks
Virtuell
Posty: 199
Rejestracja: 7 kwie 2008, o 09:24

Postautor: Leks » 19 sie 2008, o 00:32

Pewnie chodzi o słynnego "Andrzeja Kraśnickiego jr". Co do mediów to wcale to nie jest złe. Można by pogadać teraz znów z programistą. Tylko, że ostatnio Maćka nie widuje. Widzę, że juz coś co może posłuzyć pierwszym testom. greg załóz to gg. Ja jestem przede wszystkim pod wrażeniem tempa prac. Jakość mnie może nie poraża, ale może ja robie modele za dokładnie? Ech nabrałem kompleksów... Na pewno otoczenie, jak chodniki, drzewa, trzeba zrobić od nowa. Samochód jest spoko. Ja bym spróbował zrobić tramwaj, ale ostatnio się bardzo opintalam. Jeszcze ten teatr skończyć. No, ale mobilizujesz mnie facet :P. Jeśli nie stracisz zapału to coś z tego projektu będzie !. Tylko załóz to gg wreszcie.
Awatar użytkownika
greg29
Posty: 267
Rejestracja: 17 cze 2008, o 11:57
Lokalizacja: Hökendorf

Postautor: greg29 » 19 sie 2008, o 10:45

No wiem te drzewa są paskudne ale tylko takie na razie da się zrobić :wink:
mój program jest kiepski znasz jakiś profesjonalny i popularny ???
boje się że moich obiektów nie będę mógł przenieść do nowego progr :cry:

tramwaj jest :wink:

Prace na razie zostały wstrzymane ponieważ:
1. Muszę znaleźć nowy program
2. To była tylko mapka pokazowa a nie część faktycznej wizualizacji
po dłuższym namyśle sądzę że aby bez wstydu pokazać to szerszej publiczności potrzeba nam map dokładnych i tych planów i przede wszystkim tekstur bo nie wszystko da się ze zdjęć ściągnąć. Chyba muszę zacząć robić szkice fasad potem je skanować kolorować i nakładać na bryły 3D. Bo innej drogi nie widzę. Może ktoś ma inne pomysły??? :?
Załączniki
Screen.JPG
Tramwaj jest
Jerzy
Posty: 6
Rejestracja: 6 lip 2004, o 10:32

Postautor: Jerzy » 21 sie 2008, o 11:14

Witam.
Bardzo zainteresował mnie ten temat - i chciałbym o ile to możliwe przyłączyć się do projektu. Sam zajmowałem się modelowaniem 3d wiec moze będę mógł jakoś pomoc. Co prawda modelowałem za pomocą siatek, a nie brył (AutoCAD, MAsterCAM Pro EngEngineer) Z modelowania bryłowego zrobiłem jednie planszę do Quake

Jeśli mielibyscie dla mnie coś do zrobienia to czekam :)

dettlaffj@wp.pl
albo na tlenie: delacroix25

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron