Znawcy kuchni A może knedliczki. Co jeden to lepiej. To może nasi koledzy założą tzw. Ligę i podciągną się w gotowaniu. Degustację można zrobić na najbliższym spotkaniu ogólnym. Już widzę te stoły z pysznościami. Pyzy a'la Bachinstitut oraz Exadumowe knedliczki.Exadum pisze:Sam jesteś pyza, kluski na parze. Mniam. Czesi mówią na nie knedliki...Bachinstitut pisze:No a co się robi na parze? Pyzy!
Ależ Exadum, ja nie przeczę, że na parze to kluski, ale wiedzy kulinarnej nie polecam zasięgać z bajek.Exadum pisze:No co, no co.
Czy zaraz muszę być kucharzem żeby jeść dobre rzeczy?
Powiesz mi może, że pyzy przygotowuje się na parze?
Ciekawe... w bajce o pyzie było inaczej, nie oglądałaś bajek czy co?
W takim razie co jadłem do tej pory???
Najlepiej sprawdzić w książce kucharskiej :Exadum pisze: W takim razie co jadłem do tej pory???
1. Ligi wam nie będziemy podkradać.Iwonka pisze:Znawcy kuchni A może knedliczki. Co jeden to lepiej. To może nasi koledzy założą tzw. Ligę i podciągną się w gotowaniu. Degustację można zrobić na najbliższym spotkaniu ogólnym. Już widzę te stoły z pysznościami. Pyzy a'la Bachinstitut oraz Exadumowe knedliczki.Exadum pisze:Sam jesteś pyza, kluski na parze. Mniam. Czesi mówią na nie knedliki...Bachinstitut pisze:No a co się robi na parze? Pyzy!
Ja zaczynałem swoją przygodę kuliną rnabardzo wcześnie...Iwonka pisze:Ależ Exadum, ja nie przeczę, że na parze to kluski, ale wiedzy kulinarnej nie polecam zasięgać z bajek.Exadum pisze:.. w bajce o pyzie było inaczej, nie oglądałaś bajek czy co?
...
Czy Ty sobie zdajesz sprawę co by się stało gdybym zaczął gotować z książki napisanej po niemiecku ?!?Boguś pisze:Najlepiej sprawdzić w książce kucharskiej :
http://www.arno-adler.de/start.html
Szkoda, że nie chcesz zajrzeć do tej księgarni bo obok niej stało właśnie to (więcej szczegółów tu: http://www.stadtbaeckerei.de/hundertjah ... ory01.html):Exadum pisze:Czy Ty sobie zdajesz sprawę co by się stało gdybym zaczął gotować z książki napisanej po niemiecku ?!?Boguś pisze:Najlepiej sprawdzić w książce kucharskiej :
http://www.arno-adler.de/start.html
"1001 sposobów na golonkę" albo "Piwo najlepszym wzmacniaczem smaku" nie mówiąc o "Codziennej biesiadzie"
Exadum pisze:Sam jesteś pyza, kluski na parze. Mniam. Czesi mówią na nie knedliki...Bachinstitut pisze:No a co się robi na parze? Pyzy!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 54 gości