AdLib SkanJet 630

Luźne tematy (kultura, sztuka, sport).
Awatar użytkownika
Busol
Admin
Posty: 9624
Rejestracja: 21 kwie 2004, o 01:42
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

AdLib SkanJet 630

Postautor: Busol » 30 mar 2005, o 10:17

Nasz kolega wotti po przejściu na Win XP ma problem z uruchomieniem sknera AdLib SkanJet 630. Ktoś wie może czy on wogóle pójdzie ?
Awatar użytkownika
szperacz88
Posty: 753
Rejestracja: 20 sie 2004, o 15:19
Lokalizacja: Stettin, Moltkestrasse
Kontakt:

Postautor: szperacz88 » 30 mar 2005, o 10:23

niech szuka sterowników pod XP!!jak nie znajdzie pod xp to znaczy że nie ma, możliwe że uda sie ruszyć skaner na jakiś czas ale ciągle będa blędy w skanowaniu, pozostaje cofnąc się na strszy sytem operacyjny.
GG:6137084 szperacz88@tlen.pl/ 0508925219
Towarzystwo Wiedzy historycznej "Terra Stetinum"/motto: Fant zawsze musi być
posiadacz wykrywacza jabel i dyktafonu jakby co. Teren działania: Międzyodrze, strefa przygraniczna, las arkoński, wyspa pucka.
Awatar użytkownika
woti
Posty: 838
Rejestracja: 8 maja 2004, o 18:40
Lokalizacja: Szczecin (Bolinko)
Kontakt:

Postautor: woti » 30 mar 2005, o 10:35

Skoro Busol poruszył tu mój prywatny temat, to postaram sie wyjaśnić problem: przeszukałem "cały" internet i zawsze wracałem do informacji, że stosowny driver znajduje się na stronie www.drivergiude.com. Jest to strona "wolna" z mnóstwem sterowników, jedyne, co potrzeba wykonać, to zalogować się, podając dowolny adres mailowy - od razu odpowiada itd. Po wjściu jako "member" - mozna grzebać...
Wyszukuje sie "grupę" sterowników (tu: skaner), potem firmę z listy alfabetycznej (tu: AdLib Multimedia), a następnie na dole tej samej strony pojawiają sie 3 sterowniki, z których jeden dotyczy "Skanjet 630 i 636p; dla wszystkich Windows". Właśnie o niego chodzi...
Kiedy już "pokaże się" ten sterownik i kliknie się na nim lub klawiszu "download" - ujawnia się możliwość pobrania, z tym, że trzeba w małe białe pole przepisać trzy "zamazane" litery i kliknięciem wybrać, "na twardy dysk", a potem już tylko duży klawisz - i powinno otworzyć się okienko pobierania.
Problem w tym, że ja próbowałem już z trzech różnych komputerów - nie pobiera się. Mało - mój kolega pobrał kilka procent i "wywaliło". Równolegle obserwuje, że licznik pobrań idzie w górę, a zatem "ta bestia" tam jest!!!!!!!!!!!
PROŚBA ZATEM - niechaj, kto tylko może, poswieci parę minut na próbę pobrania tego sterownika. Potem ju ż tylko zał. do maila... Dla szczęsliwego zdobywcy przewidziana duza buźka :-)
Awatar użytkownika
Aygon
Posty: 2440
Rejestracja: 17 cze 2004, o 23:07
Lokalizacja: Stettin Hökendorf

Postautor: Aygon » 30 mar 2005, o 15:10

Woti, a używałeś może jakiegoś download acceleratora,wznawiają przerwane połączenia, ja flashgeta uzywam.
Zweckverband fur Gross Stettin
GG:1237155
[url=http://www.prawobrzeze.org/galeria]galeria przedwojennego prawobrzeża[/url]
BUCHHEIDE VEREIN

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości

cron